„Аз мисля, че ще дойде съвсем скоро времето, в което даже господин Борисов ще й бъде благодарен на Корнелия Нинова за това, че „дрънка оръжия“, защото според мен, дълбоко в душата си, той иска предсрочни избори“. Това коментира Илияна Йотова пред „Тази сутрин“ по бТВ, по повод изказването на премиера Борисов, „че стремежите на БСП за предсрочни избори са просто подрънкване на оръжия“.

Йотова допълни, че в момента не иска да е на мястото на Борисов. Мотивира се с това, че той е обграден само от партии, които го рекетират ежечасно, поставят му условия, карат го да взима решения, в които той самият не е убеден. Тя заяви, че зад себе си той има едно агонизиращо парламентарно мнозинство. „За нас ГЕРБ е политически опонент“, добави Йотова. Тя уточни, че в БСП никога не е говорено за евентуална коалиция с ГЕРБ. „Ако сме искали да бъдем част от това статукво, от това управление, щели сме да го направим още преди две години“.

„Ако някой смята, че за тези президентски избори, ще използва БСП само като донорска партия, за няколкостотин хиляди гласа, с предварително посочена кандидатура около, която да се обединим, страда от доста илюзии“. Това коментира Йотова по повод предстоящите преговори на партията в лявото.

По повод изказването на Ивайло Калфин, че „Диалогът между АБВ и БСП е задължителен“. Тя заяви, че фигурата на Калфин е много трудна за БСП. „ Много трудно се преглъща, да не кажа, че е почти невъзможно“, добави тя. Йотова напомни, че времето, когато АБВ са се отделили от БСП е било трудно време за партията. Президентската двойка, която БСП ще подкрепят все още не е ясна, но за едно Йотова е категорична: „Ние търсим фигура, различна от това, което беше господин Плевнелиев“.

„Ще се състоят срещи на ръководството на БСП с всички формации, които искат да водят диалог с нас и с които ние решим, че има смисъл да се води диалог.“, добави Йотова. Тя обясни обаче, че събирането на различни леви партии в една коалиция, до нищо не води.


Share Follow

Leave A Reply