„Основен приоритет е визията за развитието на София като зелен град. София ще кандидатства и за „Зелена столица“ на Европа.“ Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред близо 200 младежи от младежките структури на ГЕРБ.

640_3212633ce2d9790460965ea5aebee3e9

Фандъкова подчерта, че освен природните дадености, когато се говори за „Зелена столица“, трябва да се обърне внимание и на намаляването на вредните емисии, природосъобразното управление на отпадъците, както и подобряването на транспорта и инфраструктурата. „Реален пример за това са новите 110 автобуса, които ще започнат да се движат в София още през месец септември тази година. Освен това стартираме и процедура за закупуването на още 30 нови автобуса за столичния град. Успоредно с това работим непрекъснато по разширяването на метрото и до края на 2019-та година ще пуснем нови 12 километра линии. Комплексно с всички тези мерки ще намалим многократно вредните емисии и газове,“ коментира пред младите хора кметът.

„Първо започнахме от основните трасета, по които се движат най-много хора, и от градския транспорт, като максимално ще навлизаме и в по-малките улички в кварталите. Работим усилено и постепенно променяме София“, поясни Фандъкова във връзка с ремонтните дейности, които се извършват и ще продължат да се извършват в София.

От Информо припомняме, че настоящата „Зелена столица“ е Любляна, столицата на Словения.

image2

Пред младите си съпартийци Фандъкова заяви и следното: „Модерното образование за младите хора е най-важният ни ангажимент, защото то ще доведе до устойчиво развитие на България. Благодарение на новия закон Европейската комисия похвали България. Сега обаче ни очаква много работа от страна на МОН и всички възможности, които дава законът трябва да се интегрират в модерни учебни програми, в обучение на учителите и повече практика в обучението, повече дигитализация.“


Share Follow

Leave A Reply