Днес на конференция пред младежи от партията председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че напрежението в страната се увеличава с наближаването на изборите за нов президент. „Това е видимо от решението на АБВ да излязат от управлението, за да направят следващата стъпка за участие в президентската надпревара. И виждате сега как правят опити да се разберат с БСП за обща лява кандидатура. Това обаче означава, че не са били искрени към своята отговорност за управлението на страната още от началото на мандата. И хората го виждат“, обясни пред аудиторията Цветанов.

Също така той заяви, че поради незнанието на Реформаторския блок кой точно е лидерът на обединената десница, диалогът с реформаторите е труден: „Това затруднява диалога в парламента, защото когато има обсъждане на важни въпроси, ние реално не знаем кой трябва да поеме ангажимент за предприемане на конкретни законодателни инициативи. Често се получава така, че Реформаторският блок се отказва внезапно от дадена предварително и приета позиция и никой не носи отговорност за това. Това показва липса на идентичност. Отсъствието на лидерство в Реформаторския блок демонстрира, че всеки там иска да е лидер.“ Така Цветанов коментира обстановката сред коалиционните партньори на ГЕРБ.

„До този момент навсякъде другаде броят на секциите е бил около 35, с много малки изключения. Именно заради това смятаме, че този брой секции е напълно реалистичен, за да можем да отговорим на очакванията на всички наши сънародници – те ще могат да гласуват, където поискат. Беше инсценирана една негативна кампания, насочена към ГЕРБ,“ коментира промените в Изборния кодекс председателят на ПГ на ГЕРБ.

Във връзка с новия кодекс и Патриотичния фронт Цветанов разясни, че от Фронта са показали, че знаят, че държавата трябва да е стабилна, за да може България да продължи напред по евроатлантическия си път на развитие.


Share Follow

Leave A Reply