БСП започва незабавни преговори с други опозиционни партии, а мисията ѝ е създаването на общ опозиционен фронт срещу ГЕРБ. Това каза лидерът на БСП в Благоевград, където се проведе заседание на изпълнителното бюро на партията. Информация от пресцентъра на партията сочи, че не става въпрос за търсене на съюзници, а за общи опозиционни действия срещу настоящото правителство.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Този мандат на Народното събрание е изчерпан, то има едва една четвърт подкрепа“, заяви евродепутатът от БСП и член на ИБ на партията Илияна Йотова. Тя допълни, че коалиция с такова плаващо мнозинство и с агония и компромиси да се вземат решения вече не е желана от обществото. Тя съобщи, че не знае кога ще са предсрочните избори, но по нейно мнение България изключително много губи от европейското си присъствие в момента именно заради нерешителността на управлението.

Илияна Йотова снимка: БГНЕС

Илияна Йотова
снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Лидерът на партията Корнелия Нинова говори за това какви са бъдещите планове на БСП. „Навсякъде ще прилагаме еднакъв подход за организационно укрепване.“, заяви тя. По думите й голямата цел е мобилизацията на партията – организационно, като опозиция, като алтернатива на това управление, подготовка за президентски и предсрочни парламентарни избори.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Нинова обяви, че в събота ще се състои заседание на Националния съвет на Столетницата, на което ще се обсъди профилът на бъдещия кандидат за президент, издигнат от партията. По нейни думи няма да се обсъждат конкретни имена. „Ако отговорът на партията е за широка лява кандидатура, ще поканим на разговор всички вляво, за да търсим обща лява двойка, зад която да застанат и хора извън БСП“, допълни тя.

БСП поднесе цветя пред паметника на Димитър Благоев в Благоевград снимка: БГНЕС

БСП поднесе цветя пред паметника на Димитър Благоев в Благоевград
снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова заяви, че предстои БСП да внесе два законопроекта с насоченост към социалната политика и връщане на държавата в икономиката. „Единият е за управлението на държавните дружества и държавната собственост. Отделяне на това управление от партийните квоти и политическите назначения. Създаване на условия тези дружества да се развиват, да увеличават възможностите за производство в България и да се спре приватизацията и концесионирането, въобще десните действия в икономиката“, поясни тя. По думи на лидера на БСП вторият проект ще предвижда създаване на държавно предприятие в земеделието. Неговата задача ще е да изкупува продукция от малките и средни производители, да я обработва и да осигурява стабилен пазар за нейното пласиране.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

 


Share Follow

Leave A Reply