Седмици преди референдумa за излизане на Великобритания от Европейския съюз, социологическите агенции показват, че настроенията сред населението са по-скоро за излизане. 52% от анкетираните са заявили, че ще гласуват за напускане, срещу 48% против, посочи британският всекидневник „The Guardian“.

Друго проучване само преди месец показваше преднина за оставане в ЕС. 55% от анкетираните през месец април са заявили, че ще подкрепят оставането на страната си в ЕС.

Лагерът подкрепящ напускането фокусира кампанията си върху проблемите с миграцията. Според тях Обединеното Кралство ще има по – „честна и хуманна“ миграционна система с икономически ползи, ако народа гласува за излизане от ЕС. Бившият кмет на Лондон Борис Джонсън заяви, че ако тяхната страна спечели, Великобритания ще може да контролира миграцията като въведе точкова система, която да определя кой може да живее и работи във Великобритания.

Референдумът за членството на Великобритания в ЕС ще се проведе на 23-ти юни и ще е ключов за бъдещото развитие на страната.


Share Follow

Leave A Reply