„С повечето приходи от винетки се надявам малко по малко да оправяме пътищата в страната. В началото на годината имаше сериозен спад в закупения брой винетки. През първите почивни дни през месец март бе първият пик“. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова в студиото на Нова Телевизия.

Павлова съобщи, че с предишни години към днешна дата са закупени 100 000 броя винетни стикери в повече, а приходите са 60 000 000 лева, които ще бъдат инвестирани за ремонти на пътната мрежа в Северозападна България.

Министър Павлова съобщи, че това лято най-гладко ще се пътува по магистрала „Тракия“. Ремонтни дейности има само на едно място – при моста над река Стряма край Пловдив, но това няма да затрудни движението.

снимка: БГНЕС

По-бавно и натоварено се очаква да бъде движението по магистрала „Хемус“, защото там на четири места колоните ще се събират в едно платно: на 41-ви км, в тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ и при виадукт „Елешница“. Очаква се тези ремонти ще продължат до края на годината.

снимка: БГНЕС

Тазгодишните инвестиции ще бъдат вложени основно към пътищата в Северна България. Вече е дадено одобрение за проекти на стойност 200 000 000 лева.

Започнати са ремонтни работи по отсечките за “Леденика“ и Белоградчишките скали, по направленията Стара Загора – Раднево, Търговище – Разград. Ремонтни дейности се осъществяват при участъка Поморие – Ахелой, а в края на месец юни трябва да бъде пуснат търг за избор на изпълнител на обходен маршрут край град Ахелой.


Share Follow

Leave A Reply