Навършва се една година от убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. Все още няма заподозрян. МВР работят с най-новите математически методи в областта на компютърното зрение с цел анализ на наличния видеоматериал.

Видеоматериалът е единствената официална следа, с която МВР и Прокуратурата разполагат. На записа се вижда тичащ младеж. На 9 юни от полицията разпространиха негова снимка, като се смята, че това е или свидетел, или съучастник в убийството. В началото на юли от МВР пуснаха по-ясни снимки с изчистен образ.

На 2 юни миналата година, около 12 часът е получен сигнал на тел.112. 16-годишният Георги Игнатов, ученик от Търговско-банковата гимназия, е намерен намушкан смъртоносно на пейка в Борисовата градина.

Главният прокурор Сотир Цацаров посочи, че една от главните версии за убийството е свързана с личен мотив. По-късно министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова съобщи, че основната версия, по която се работи е сбиване между привърженици на отделни спортни клубове.

В крайна сметка МВР и Прокуратурата се съсредоточиха върху версиите за въоръжен грабеж или конфликт при неизяснени обстоятелства. Бъчварова заяви, че се работи усилено по разкриването на извършителя.


Share Follow

Leave A Reply