След проведените консултации мисля, че това са окончателните текстове. 35 е броят, който наистина равнопоставя всички държави и участници в изборите извън пределите на страната. Това коментира зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева в ефира на БНТ..

„Това е оптималният брой, който може да бъде контролиран от държавата. В страни, където секциите са над 130 или 150, няма как самата държава да даде ресурс като обучени хора, за да могат да се проведат честни избори“, обясни Караянчева. Тя допълни, че е възможно в една секция да има повече от една урна, като комисията се раздели на две части.

„Проблем е, че хората в избирателните секции не винаги са добре обучени“, коментира още Караянчева.
Според нея, „екскурзиите“ по време на избори са често срещано явление при парламентарния вот.
„Изборният туризъм не е тема на президентските избори, той става тема при парламентарните избори“, категорична е Цвета Караянчева.

Парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепи предложението за забрана на носене на бурки, съобщи депутатът от ГЕРБ. Един от мотивите е, че бурките не са характерни дрехи за нашите мюсюлмани.

Карянчева сложи точка и на непрестанната полемика за общ кандидат за президент на десните и евентуални консултации с част от Реформаторския блок. Не е възможно издигането на единна дясна фигура за кандидат-президент, категорична беше Цвета Караянчева.


Share Follow

Leave A Reply