От парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обвини ДСБ, че създават кадрови проблеми в сектор Сигурност.

Имало приятелски кръг в МВР около тази група политици. Според председателя на движението родното ФБР е на подчинение на зам.-председателя на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Карадайъ даде и примери, включително на съпрузи, които работят в агенцията. Посочи, че зам.-министрите на МВР Филип Гунев и Цвятко Георгиев също са хора на Атанасов. “ДАНС се е превърнала в лична и семейна структура”, каза Карадайъ. “Господин премиер, вие носите отговорност за сектор сигурност, колко още ще търпите семейно-съпружеските кадровици”, ядоса се депутатът и се разтревожи за националната сигурност.

В отговор премиерът Бойко Борисов обясни, че Олег Петков е декларирал съответната връзка със съпругата му. Питана е и Комисията за конфликт на интереси. Според становището на комисията заместник-председателят на ДАНС е изпълнил закона. Не са му дадени правомощия по контрол на дирекцията в родното ФБР, където работи жена му.

4858340

снимка:БГНЕС

“В предишния мандат един от големите упреци към нас беше, че в сектор “Сигурност” има полицейщина. Сега разбирам от вас и от г-н Атанасов, че или приятелско-съпружески кръг, или библиотекаро-сарайски кръг управляват службите. Ако е така, това е добре за опозиция – добре представена е в този сектор. Приятелско-съпружески кръг е епитет, който унижава служителите и хората, които много работят. Обръщам се и към ДПС, и към ДСБ – има достатъчно други теми за политически атаки”, апелира министър-председателят.


Share Follow

Leave A Reply