“Беше ме срам от това, което се случваше в БСП, когато неин председател беше Сергей Станишев.“, обяви Костадин Паскалев в студиото на бТВ.

Според него партийният контрол върху Сергей Станишев и неговото обкръжение е бил изпуснат, защото по времето на кабинета „Орешарски” тогавашният ръководител на социалистите е имал отявлена опозиция в негово лице, а и на много други.

снимка: БГНЕС

Паскалев оцени като правилно поведението на Михаил Миков, след като Станишев се оттегли от председателския пост, но смята че темповете би трябвало да бъдат много по-бързи и в този смисъл приветства новия председател Корнелия Нинова. Паскалев, който наскоро беше избран за член на Изпълнителното бюро на партията, коментира още, че АБВ били естественият партньор на БСП.

снимка: БГНЕС

Новият член на Изпълнителното бюро категорично заяви, че още утре партията трябва да вземе решение за провеждането на вътрешен референдум сред партийните членове на левицата относно кандидата за президент, който червените трябва да обявят. След това през юли той настоява да започнат разговори с партньорите на партията – АБВ, патриотични формации и ДПС.

снимка: БГНЕС

На въпросът кой ще е кандидатът за президент на БСП, Паскалев отговори, че Конституцията на България не позволява Първанов да бъде президент трети мандат. Функцията на Костадин Паскалев, като член на Изпълнителното бюро на БСП ще бъде за общините и местната политика. Той е убеден, че социалистите трябва да са алтернатива на управлението и да се започнат разговори с ГЕРБ и всички партии в НС по повод националните приоритети на България

Социалистът коментира и скандалът в кв. “Ботунец“ като изтъкна, че за справяне с подобни проблеми, е необходима социална политика към циганите. Даде за пример, че в Благоевград до такива проблеми не се е стигало когато той е бил градоначалник, защо е била осигурена заетост на циганите, а децата им ходели на училище. Отправи и критики към Меглена Кунева, че в МОН имало програми за десетки милиони, но парите не се използвали по предназначение.


Share Follow

Leave A Reply