Левицата ще проведе вътрешнопартиен референдум сред своите членове с мотив дали партията да преговаря за обща президентска кандидатура не само с АБВ и „Движение 21“, но и с ДПС, ВМРО, НФСБ и „Атака“. Преди това първо трябва да се вземе решение дали БСП да участва самостоятелно в надпреварата за “Дондуков 2“ или с коалиция. Към този момент на „Позитано“ 20 Националния съвет на партията решава каква да бъде бюлетината за допитването.

снимка:БГНЕС

снимка:БГНЕС

Очаква се референдумът да се проведе в периода от 27 юни до 3 юли, а в него ще участват единствено членовете само по списък. Антон Кутев ще оглавява централната изборна комисия.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни, че подкрепя правото на народа да казва мнението си и чрез референдуми. Според нея това е най-важния глас при вземането на решения в политиката и след като има желание да се въведе на национално ниво, трябва да бъде даден и партиен пример.

По време на заседанието по-рано, Нинова призова за създаването на общ опозиционен фронт из цяла България:

„В цялата тази актуална ситуация, какво правим ние? Обявихме на предишния пленум тръгваме в ясна категорична, аргументирана опозиция на това ,което предлага ГЕРБ. Вярвам, че вие сте забелязали това поведение“, заяви Нинова и обясни, че това няма да се реализира, ако се прави само на национално ниво.

снимка:БГНЕС

снимка:БГНЕС

Разпространи и призив към своите партийни другари, когато се приберат в страната да започнат опозиционни действия срещу управляващата партия-
„Обещаха да не вдигат данъци и такси, да не изреждам на колко места това се случва вече“, коментира Нинова.

Тя посочи за пример билетите за пътуване в градския транспорт в София и издигна призив да се изтъкват подобни отмятания от обещанията на ГЕРБ. Нинова не забрави да каже, че ИБ е взело решението да кани в парламента ръководствата на останалите политически сили в НС, които не участват в това управление, за да говорят за общи политически и опозиционни действия, но и за търсене на подкрепа в тяхната опозиционна политика.

БСП да внесе проекторешение за налагане на мораториум върху промените в Изборния кодекс до произнасянето на Конституционния съд и провеждането на референдума, иницииран от Слави Трифонов.

Като заключение Нинова заяви, че социалистите трябва да предложат и други решения на останалите две трети от българския народ, които не подкрепят сегашното правителство.


Share Follow

Leave A Reply