“Татяна Дончева много я уважавам, но тя освен себе си никой друг не вижда като възможност. Ако АБВ и партията на Дончева признаят лидерското място на БСП вляво, може и да стигнем до някакъв резултат.” Така Кирил Добрев обясни в ефира на бтв кои партии биха били подходящи за широка лява коалиция, която да се яви на президентските избори тази есен. Според него обаче ще спечели партията, която “успее да привлече на своя страна центъра”.

4776656

снимка: БГНЕС

За това дали лидерът на АБВ Георги Първанов би направил такова признание, Добрев коментира, че това е негов проблем. “БСП е онази партия, която има 500 000 твърди избиратели. Това, че някой със 70 000 членове и симпатизанти иска да държи лидерския медал в опозицията и вляво е негов проблем. АБВ имат сериозен проблем с новия лидер на БСП, тъй като веднъж се смениха поколенията и пътят е приятен и по-симпатичен защото се изгради на контрата на Станишев и Миков”, добави той.

4832941

снимка: БГНЕС

Кирил Добрев отрече твърденията, че Корнелия Нинова е била кандидатът на АБВ за лидер на БСП. Добрев заяви, че “това са баластра моабети”, както казвали в гоцеделчевско.

4801964

снимка: БГНЕС

БСП ще изчака вътрешнопартийното си допитване дали партията да се яви самостоятелно или не на президентските избори и ако е в коалиция, с кого да преговаря. След 4 юли започваме номинации на личности, въпрос на преговори е докъде ще стигнем, уточни Добрев.


Share Follow

Leave A Reply