Депутатът и говорител на ПГ на БСП Жельо Бойчев заяви в ефира на радио „Фокус“, че кандидатът за президент на БСП ще бъде родолюбец и гарант за независимостта. Той допълни, че целта на партията е да покаже, че в България има алтернатива на сегашното управление.

Той заяви, че без широка подкрепа БСП едва ли ще спечели изборите. „Аз съм привърженик на този тип формати, които обединяват и дават възможност за излизане и набиране на по-голяма подкрепа в обществото. БСП, като основната и опозиционна сила в момента, носи отговорност разговорите да бъдат така проведени, че на президентските избори да бъдем изправени в ситуация кандидат на ГЕРБ – кандидат, който дава надежда за ново начало“, коментира Бойчев.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Бихме искали една кандидат-президентска двойка с много по-ясно изразена социална чувствителност“, посочи говорителят на БСП.

По повод вътрешнопартийното допитване, Жельо Бойчев заяви, че то показва нова форма на работа в БСП. Той допълни, че силата на партията идва от всеки един неин член. „От тук нататък решенията в БСП ще се взимат във възможно най-широкия формат, увери Бойчев.


Share Follow

Leave A Reply