“Брекзит е първата стъпка към, надявам се, дезинтеграцията на блока”, това каза лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фараж в интервю за “Файнаншъл таймс”. Той допълни, че останалите лидери в ЕС ще направят всичко възможно да предотвратят напускането на Великобритания от съюза.

"Направете 23-ти юни Ден на независимостта" снимка: БГНЕС

“Направете 23-ти юни Ден на независимостта”
снимка: БГНЕС

“Аз не съм антиевропеец, аз съм анти- всичко, което се прави в името на Европа”, заяви евроскептикът. Той заяви, че ЕС е загубил доверието му през 2009 г., когато бе ратифициран Лисабонският договор. “Видях как Европейската конституция беше отхвърлена от французите и датчаните, и какво стана? Те бяха игнорирани напълно и бяха оставени да продължат с проекта си”, казва той. “Не вярвам във флага, не вярвам в химна и не вярвам във всички онези разнообразни президенти, които никой не може да назове. Всяка година нова държава празнува ден на независимостта. Дните на големите изкуствено създадени блокове отминаха”, категоричен е Фараж. Той заявява, че иска да има независими суверенни държави, които да търгуват свободно помежду си.

"Искаме страната си обратно. Гласувайте за излизане на 23-ти юни" снимка: БГНЕС

“Искаме страната си обратно. Гласувайте за излизане на 23-ти юни”
снимка: БГНЕС

Относно мненията, че ако Великобритания излезе от Съюза, в Шотландия ще се проведе още един референдум за откъсване от кралството и той ще успее, Фараж заяви, че това няма да се случи. Като аргументи той изложи, че икономиката на Шотландия е прекалено слаба, за да може да съществува самостоятелно като страна и това ще бъде пречка за отделянето ѝ.

"Защо правителството смята, че да гласуваме за оставане в ЕС, е най-доброто решение за Великобритания?" снимка: БГНЕС

“Защо правителството смята, че да гласуваме за оставане в ЕС, е най-доброто решение за Великобритания?”
снимка: БГНЕС

Той заяви, че истинската заплаха идва от Брюксел. “Виждам анти англо-саксонски настроения и мисля, че това заплашва финансовите и данъчни операции, които пристигат по линията до Великобритания. Заставам зад гледната точка, че Лондон трябва да е глобален”, заяви той.


Share Follow

Leave A Reply