На днешното си заседание, правителството реши да отпусне извънредно 1 500 000 лева на Столичната община за доремонтиране и коригиране на Северната скоростна тангента.

Това решение идва на фона на надигналото се недоволство от жителите на кварталите „Илиянци“, „Требич“ и „Надежда“. Те нямали основен, по-опростен достъп до новото съоръжение. Освен това проблемите с трафика на тежкотоварни автомобили и недобрата инфраструктура, са се задълбочили за отрицателно време.

4789281

снимка: БГНЕС

Изграден е тесен подлез с опасен завой. Рискът от транспортни произшествия в този участък е голям, а пътуването на хората е прекалено сложно. Друг аргумент, който жителите на кварталите изтъкват е, че Северната тангента, която бе изградена с предназначение да облекчава трафика, е удвоила пътя им към София.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ вчера обясниха, че имат готовност за справяне със създалата се ситуация и коригирането на острия завой, като временно се въведе еднопосочно движение през подлеза. Движението ще бъде организирано така, че да са намалят до минимум местата, които са проблемни

Премиерът Борисов съобщи в самото начало на заседанието на МС, че с тези извънредни средства ще се изгради довеждаща улична мрежа.

„Старият архитект не си е направил проектите. Единственият шанс да ви помогнем бързо, днес го имаме като точка в Министерския съвет – 1.5 милиона. Лиляна Павлова ми каза, че ако се направят двете локали, ще може да се реши проблемът. Има още 2-3 седмици по стария договор на Тангентата, може да започнете да го правите веднага. По-бързо от това не може да се реагира в тази ситуация“, съобщи Борисов.

 

 


Share Follow

Leave A Reply