„Полина Карастоянова е отстранена от комисиите, в които взимаше участие по предложение на групата на Патриотичния фронт.“, това заяви председателят на НФСБ и съпредседател на ПФ Валери Симеонов пред журналисти.

Полина Карастоянова снимка: БГНЕС

Полина Карастоянова
снимка: БГНЕС

„Отпреди 6 месеца е свалено доверието в нея от НФСБ, с чиято листа тя стана депутат. Сега цялата група, включително колегите от ВМРО, гласувахме единодушно да бъде извадена от комисиите, в които участва”, обясни Симеонов. Той аргументира действието на парламентарната група с това, че в Карастоянова има съмнения за защита на лобистки интереси в полза на дружества, управляващи с авторски права, което е свързано с дейността ѝ в Комисията по култура. „Там има директни лобистки текстове, които са подкрепени от нашата представителка, в качеството на председател и на член, които дават възможност само на две организации изцяло да узурпират въпроса с авторските права в страната, което противоречи на свободната конкуренция, свободно сдружение – неща, които са в противоречие с демократичните разбирания на Европа и света”, подчерта още Валери Симеонов.

Той обяви, че засега Карастоянова остава член на парламентарната група на ПФ, защото не е решено тя да бъде изключена. Симеонов заяви, че от НФСБ искат тя да бъде отстранена, но липсата на единодушие по въпроса бави решаването му.

От групата предлагат постът на Карастоянова да бъде зает от депутата Славчо Атанасов, като се изтъква опитът му като кмет. Димитър Байрактаров е номинацията на ПФ за Комисията по икономика и туризъм. От групата предлагат Петър Петров да влезе в Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество.


Share Follow

Leave A Reply