Образователният министър по времето на кабинета „Орешарски“ Анелия Клисарова категорично отрече обвиненията на настоящия министър Меглена Кунева, че тогавашното правителство е виновно за слабите резултати на седмокласниците.

655-402-aneliia-klisarova-majchiniiat-ezik-shte-ostane-izbiraem-predmet

снимка: БГНЕС

Вчера Министърът на образованието Меглена Кунева хвърли обвинения към правителството на Пламен Орешарски за ниските и незадоволителни резултати, които седмокласниците получиха на Националното външно оценяване. Според Кунева тези деца са показали същите резултати и на изпитите преди 3 години, когато са били 4-ти клас, но никой не е взел под внимание този проблем.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

снимка: БГНЕС

Пред БНТ г-жа Кунева заяви, че основната отговорност за двойки носят управляващите от преди 3 години- „Предупреждение за този резултат за изпитите след 7-ми клас е имало още преди няколко години. И това е лятото на 2013-а година. Тогава е станало ясно, че випускът, който тази година е 7-ми клас, се е представил много зле на външното оценяване. Тези данни в момента, в който се появят, година за година трябва да се анализират и да се вземат съответните мерки“.

Sergej-Ignatov-7-BGNES

снимка: БГНЕС

След изказването на действащият министър, бившият и колега Анелия Клисарова отрече обвиненията- „Това твърдение не е вярно, защото, първо, именно с това правителство ние подготвихме закон за предучилищното и училищно образование. И след смяната изчезнаха добрите предложения от него. Второ, наредбата беше готова. Аз не съм съгласна, че с повечето учебници постигаме по-добри резултати. Всички наши предложения, които бяха съгласувани и с учители, и с родители, отпаднаха, не бяха обсъдени, а просто защото са предложени от една политическа сила, бяха махнати“.

8b0043d31250588c316c426abd4f1873

снимка: БГНЕС

 

Данни от последните години посочват, че децата, които тази година са били в 7-ми клас, са родени 2002 -2003 година и са били първокласници през 2009 година, когато начело застава кабинета “Борисов 1“ започва управлението на кабинета „Борисов 1″. Към датата 15.09.2009 година министър на образованието е настоящият кмет на Столицата Йорданка Фандъкова, която в последствие бе сменена от Сергей Игнатов, а в началото на същата година, просветното министерство се ръководи от Даниел Вълчев.


Share Follow

Leave A Reply