Премиерът инспектира строителните дейности на пътния възел на Северната скоростна тангента с бул. „Ломско шосе”. Това сподели лично Бойко Борисов във Фейсбук профила си.

„Съоръжението става уникално, работи се денонощно, за да може хората след около 2 месеца да го ползват свободно“, казва Борисов.  Според него след цялостното откриване на скоростната тангента местните ще разберат, че стойността на имотите им се е повишила в пъти.13423702_1819946914900037_4398011746825879498_n

Преди няколко дни с решение на МС бяха отпуснати допълнителни 1,5 млн. лв. на Столична община за ремонт и изграждане на довеждащата улична мрежа около Северната скоростна тангента. Това се извърши с цел възможно най-бързо започване на работата по проблемните участъци и облекчаване на придвижването на хората от околностите на столицата.

untitled

Припомняме, че жители на части от София готвеха протести заради проблемите с трафика с новоизградената Северна скоростна тангента. Причината бе опасен подлез, през който преминават тирове, камиони и други тежкотоварни превозни средства. За да се случи това обаче, те трябва да навлязат в насрещното платно. По този начин се застрашава безопасността на останалите участници в движението.

 


Share Follow

Leave A Reply