Председателят на БФХГ Илиана Раева заяви, че Цвети Стоянова категорично отказвала да тренира, в ефира на бТВ. „Преди повече от месец и половина започна да дава индикации, че не иска да тренира повече“, допълни тя. Раева обясни, че никой не е приел това нейно желание. Всички са полагали огромни усилия да я върнат в отбора. Дори Цвети е била поканена да пътува с тях на Европейското първенство по художествена гимнастика в Израел, където трябваше да участва. Раева призова да се спре със спекулациите, които описа като „гнусни и грозни“.

„Само тя и един Господ знае какво е било в главата на това дете“ беше коментарът на Раева относно суицидния опит на националната ни състезателка по художествена гимнастика.

Раева поясни, че Цвети й е споделяла, че изпитва страх и не може да спи нощем. Проведени са разговори между нея и психолога, симптоми за депресия не са открити.

768x432

„Много е страшно, децата са в ужасно състояние, всички сме. Тя е част от нашия и отбор и вярвам, че ще продължи да бъде“, заяви Раева. Тя сподели, че състоянието на момичетата от „Златния отбор“ е много тежко, дори вчера отказвали да играят. Председателят на БФХГ е успяла да ги убеди, като тя е категорична, че Цвети не би искала друго, освен те да се представят блестящо на Европейското.

Тази сутрин Илиана Раева публикува емоционален статус в профила си във Фейсбук:

raeva.status

0155838001380634587_540429_600x458

снимки: БГНЕС

„За мен това е отключена депресия“, заяви Нешка Робева по бТВ за опита за самоубийство на Цвети Стоянова. „Аз съм се грижила за такъв човек и на това ми прилича. Като състезател исках преди всяко състояние да избягам и да се скрия. Но това е тежка болест“, поясни Робева. Тя разказа, че в петък е поканила отбора в залата, за да направят ритуал по изпращането. Не са отишли, защото Цвети отказала да пътува. „Сутринта е искала да пътува, след което се е отказала. И казах Илиана Раева да търси психолог. Отвърна ми, че това е първата задача, която поема, след като се върнат от европейската.“, добави Робева.

От друга страна кръстникът на Цвети Стоянова Ангел Ангелов заяви, че в разговор, бащата на Цвети му е казал, че тя е извадена от отбора. Следствие на което, тя се е чувствала много зле. Ангелов коментира, че е било недопустимо треньорите и психолозите да оставят Цвети в това състояние. „Не може спортист от такъв ранг и в такова състояние да се остави така“, добави той. Според него само фактът, че тя е отказала да пътува със своите съотборнички, с които е прекарала толкова много години, трябва да е индикация за треньорите, че нещо се случва.

Основната версия, по която се работи във връзка с трагедията с националната ни състезателка по художествена гимнастика е, че Цвети Стоянова е направила опит за самоубийство. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. „Няма индикации за умишлено причиняване на смърт. Не са намерени предсмъртни писма“, допълни Арнаудова пред БНТ.


Share Follow

Leave A Reply