Няма промяна в състоянието на 21-годишната Цвети Стоянова, която беше приета вчера в „Пирогов” с височинна травма, съобщиха от пресцентъра на УМБАЛСМ „Пирогов“.

Състезателката от българския ансамбъл по художествена гимнастика Цветелина Стоянова продължава да е в тежко състояние и с опасност за живота в реанимацията на „Пирогов”

Вчера 21-годишната гимнастичка беше оперирана след като падна от шестия етаж на жилищен блок в столичния квартал „Надежда”. Според МВР Стоянова е направила опит за самоубийство.

Състезателката беше приета в болницата в контактно състояние, но с множество вътрешни травми. При последвалата операция далакът на Стоянова беше изваден, предаде bTV.

Гимнастичката не може да диша сама. За това ѝ помага апарат. Тя обаче общува с лекарите от „Пирогов”.

 Стоянова може да движи крайниците си, а лекарите ще направят допълнителни изследвания, за да определят колко тежко е състоянието ѝ.

Националната ни състезателка по художествена гимнастика е настанена в Централна реанимация на спешната университетска болница, след като е оперирана по спешност при приемането вчера. Тя е поставена на апаратна вентилация.

От УМБАЛСМ „Пирогов“ припомнят, че Цвети Стоянова е докарана от Спешна помощ със съчетана травма. Засегнати са няколко анатомични области. Има сериозна белодробна контузия, травма в областта на корема и прешлените.

Състоянието остава много тежко.


Share Follow

Leave A Reply