Отново сблъсъци между фенове и френската полиция, след които за задържани 36 души във френския град Лил. В резултат на сблъсъците, които са продължили до посред нощ, близо 16 човека са приети в болница, съобщава Би Би Си

stream_img

снимка: Reuters

В масовите боеве са взели участие фенове на Англия, Словакия и Русия. Все още не са изяснени причините, какво точно е довело до ескалация на напрежението, но има предположения, че английските фенове са решили да си отмъстят на руските ултраси за масовия бой от 12-ти юни в Марсилия, след който УЕФА взе решение да отправи официално предупреждение към руския национален отбор по футбол, че при нова подобна ситуация с феновете, те ще бъдат дисквалифицирани от турнира.

MarseilleTrouble-xlarge_trans++eo_i_u9APj8RuoebjoAHt0k9u7HhRJvuo-ZLenGRumA

снимка: telegraph.co.uk

Френският външен министър Жан-Марк Eро заяви, че мнозинството от запалянковците искат мирно да гледат футболните срещи от Евро 2016. Вчера стана ясно, че френските власти са екстрадирали четирима руски привърженици, заради нарушаване на обществения ред.

4875780

снимка: ЕПА/БГНЕС

По-рано през вчерашния ден полицейските специализирани сили за борба с безредиците отново се наложи да контролират феновете, като трябваше да защитят няколко хиляди френски запалянковци, които подкрепяха националния си отбор в мача срещу Албания. Полицаите са образували кордон, за да задържат на голямо разстояние британците и в крайна сметка се е наложило да прибегнат към употребата на сълзотворен газ.


Share Follow

Leave A Reply