„Бурса е България, Гебзе е България, Анкара е България, Истанбул е България.” Това заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан пред журналисти в Съдебната палата, където днес се гледаше наново делото за регистрация на ДОСТ, по което СГС обяви, че ще вземе решение в срок от 2 седмици.

Местан ДОСТ

Снимка: БГНЕС

До репликата на Местан се стигна, след като той обясни, че ще продължава да твърди, че България е там, където се говори на български език и се пази любовта към Родината.

„От тази гледна точка Бурса е България, Гебзе е България, Анкара е България, Истанбул е България. Защото това са градове, в които живеят десетки, десетки хиляди български граждани, които говорят български, съхранили са в сърцето си любовта към България”, обясни Местан.

По отношение съществото на самото дело лидерът на ДОСТ коментира следното: „Подаденото заявление е само формален израз на една много силна, реална, конструктивна воля на вече десетки хиляди български граждани.”

Местан

Снимка: БГНЕС

В допълнение обясни, че партията му е един силен ресурс за по-нататъшното развитие на България като евроатлантическа държава.

„Считаме, че няма пречки ДОСТ да се регистрира”, категоричен бе Местан, който отказа да коментира друга алтернатива освен тази.

Припомняме, че в началото на месеца делото беше замразено, а до замразяване регистрацията на партията се стигна след като председателя на ДОСТ Лютви Местан поиска съдийски отвод. Отводът на свой ред бе поискан поради съмнения в честността на магистратите.


Share Follow

Leave A Reply