„Охраната реагира под абсолютно всякаква критика – той просто стоеше отстрани и гледаше със скръстени ръце… Децата му крещяха „Звъннете на полицията!”, учителките също викаха, а той даже попита на кой телефон да се обади”. това разказа за вчерашния инцидент при който 16-годишен наръга свой съученик край столичното 23-то СОУ ученичка от същото училище пред камерата на БТВ.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По нейни думи двете момчета се сбили пред много други ученици и учителка, която се опитала да ги разтърве, но не успяла. Момчето, наръгало съученика си в крака побягнало.

Директорката на училището Нина Чанева заяви, че от записите на камерите се вижда, че инцидентът не се е случил на територията на училището, а близо до него, и охранителят е задържал едно от момчетата.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Представителят на МОН Лазар Додев заяви, че не може еднозначно да се посочи кой е виновникът. „В училището е направено абсолютно всичко по отношение на сигурността като камери, видеонаблюдение, но важен е човешкият фактор”, отбеляза той, като забеляза и, че в медиите се е появила информация, която сочи за разминаване между показанията на свидетелите и камерите.

Пострадалото момче е в добро състояние.

 


Share Follow

Leave A Reply