Добра новина очаква любителите на слънчевите гръцки плажове през летния сезон. БДЖ осигурява два влака от София до Солун и обратно в края на всяка седмица. Всеки петък желаещите да плажуват ще  могат да отпътуват от София в 23:55 и ще пристигнат в крайната си точка в 6:30 в събота сутринта. Влакът за връщане тръгва в неделя в 23:10 часа и ще пристига в столицата в 6:15 сутринта, за да остави на работещите достатъчно време да преминат от ваканционен в работен режим в случай, че не са успели да си осигурят така жадуваната почивка.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Влаковете ще се движат до 4-ти септември по международната линия Букурещ – Солун. Цената на пътуването до втория най-голям град в Гърция е 32,86 лв. в едната посока във вагон 2-ра класа. При желание може да се запази място, като се доплати 1,98 лв., а за кушет пътуващите ще трябва да прибавят 18,38 лв. в посока към редовната цена на билета.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Билетите за сезонното пътуване осигуряват и възможността да се ползват фериботните връзки между Гързия и Италия, което е добра нова за тези, които искат да изпробват и  плажовете на Ботуша. БДЖ предлага и възможността за намаление на цената с групови отстъпки за малки групи от 1 до 5 човека, отстъпки за студенти и намалени цени за деца от 4 до 12 години.


Share Follow

Leave A Reply