снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Всички парламентарни групи, без „БСП – Лява България“, одобряват датата за провеждането на президентските избори (бел.ред), която предлага ГЕРБ – 6 ноември“. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Цветанов обясни, че за подготовката на изборите за нужни два месеца. Той допълни, че обвиненията, които Корнелия Нинова отпрати, че ГЕРБ искат избори през ноември, за да ходят на плаж, са несъстоятелни. Цветанов обяви също, че бюджетът ще бъде готов до края на ноември месец, в отговор на обвиненията от Нинова, че изборите ще изместят вниманието от бюджета.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„За нас подходящата дата за провеждане на президентските избори е 23 октомври и днес формализираме това наше решение с внасяне на предложение в НС”. Това заяви от своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя е категорична, че ако се проведат на 23 октомври, то до края на месеца ще може да приключи кампанията, гласуването и ако има балотаж, ноември да бъде свободен месец за политическата и експертна дискусия върху бюджета за 2017г.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Нинова обвини колегите си, че искат да правят изборите през ноември, за да не си нарушават ваканцията. Председателят на БСП посочи, че ако изборите са на 23 октомври цялата, процедура трябва да започне в края на август – 60 дни по-рано. “Няма да лежат по плажовете, а ще работим. Другото е по-важно – бюджетът и цялата дискусия да бъде публична, прозрачна, сериозна и експертна”, категоричен е лидерът на БСП.


Share Follow

Leave A Reply