За нуждите на туристическия бизнес ще вкарваме сезонни работници от трети страни. Гастарбайтерите ще могат да работят у нас 90 дни. По този начин ще се осигури адекватно обслужване по хотелите ни. Това каза в Казанлък министърът на туризма Николина Ангелкова, предаде БГНЕС.

Министър Ангелкова отчете и ръст от близо 20 % на чуждестранните туристи за първото четиримесечие, спрямо предходната 2015 година. Според нея най-голям интерес има към луксозните бази с 4 и 5 звезди, които обаче вече са заети почти на 100 %. За да се засили интересът към България като дестинация за почивка и туризъм, ще се направят турове на 400 чуждестранни журналисти. Според маркетинговите проучвания за водещите ни туристически пазари, розата е един от символите, с които чужденците най-често асоциират България. Трябва да обединим усилията на всички ангажирани в процеса, за да направим този регион още по-популярен и да го утвърдим като една от най-посещаваните туристически дестинации, заяви Ангелкова. „Вече имаме естественият център – новият Музей на розата“, посочи министър Ангелкова.

АнгелковаЗа неговото изграждане правителството отпусна 1 млн. лв., а от откриването му до сега, ръстът на посещенията в обекта е 47%. „Имаме и основата, на която да надграждаме – всяка година Фестивалът на розата посреща стотици хиляди туристи и привлича вниманието, както от далечните пазари (Япония, Китай, Корея и др.), така и на европейските“, допълни Николина Ангелкова.
Копирано от standartnews.com


Share Follow

Leave A Reply