На Хилари Клинтън няма да бъдат обвинения заради използването на частен имейл сървър за осъществяване на дипломатическа кореспонденция, съобщи Главният прокуро Лорета Линч, цитирана от Си Ен Ен. Решението ѝ идва само дни след като директорът на ФБР Джеймс Коми препоръча бившият главен секретар и настоящ кандидат за президент Клинтън да не бъде обвинявана.

Джеймс Коми снимка: БГНЕС

Джеймс Коми
снимка: БГНЕС

“Получил и приех тяхната единодушна препоръка за продължилото година разследване да бъде приключено и да не бъдат повдигани обвинения срещу никое от лицата в рамките на обхвата на разследването”, посочва главният прокурор.

Лорета Линч снимка: БГНЕС

Лорета Линч
снимка: БГНЕС

Линч заяви, че е провела среща с Коми, прокурори от кариерата и агенти, които са провели разследването за предполагаемите злоупотреби на Хилари Клинтън.

Хилари Клинтън снимка: БГНЕС

Хилари Клинтън
снимка: БГНЕС

“След като главният прокурор прие препоръката на директора на ФБР Коми, този случай е решен, без значение дали републиканците възнамеряват да продължат политическите игри.” Така говорителят на кампанията за президентските избори на Клинтън Браян Фалън реагира в социалната мрежа Туитър.


Share Follow

Leave A Reply