Процедурите, по които ще работи Фондът за лечение на деца, се облекчават, а сроковете за разглеждане на заявленията ще бъдат намалени. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.

8

снимка: БГНЕС

„Скъсяват се сроковете за вземане на решения за подпомагане от Фонда, облекчават се процедурите за разглеждане на заявленията, осигурява се прозрачност и проследимост на резултатите“, посочи Шарков.
Първоначално подадени заявления ще се разглеждат до 2 вместо 3 работни дни, външните експертизи ще се представят до 7 работни дни вместо до 14, разглеждането от Обществения съвет ще бъде най-късно до 20 вместо 45 дни след подаване на заявлението.

 

7

снимка: БГНЕС

Правилникът предстои да бъде публикуван за обществено обсъждане и ако има нови предложения, ще бъдат обсъждани, поясни директорът на Фонда проф. Владимир Пилософ.
Проф. Пилософ потвърди, че всички деца, които е трябвало да заминат за лечение в чужбина, са заминали. Но има деца, за които се налага изчакване на медицински мнения, както и такива, които чакат дати за постъпване в чужда клиника.

9

снимка: БГНЕС


Share Follow

Leave A Reply