Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание предложение да бъде снет имунитетът на народния представител от ДПС Александър Методиев, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Искането е след проверка, извършена от служител на СГП, която установила, че на 1-ви май 2016 г. в град Костенец депутатът е извършил две престъпления от общ характер – противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си, при условията на продължавано престъпление и хулиганство.

Александър Методиев снимка: БГНЕС

Александър Методиев
снимка: БГНЕС

Александър Методиев предприел тройно изпреварване в пътен участък, който не позволявал акова действие. След това депутатът отказал да спре на червена палка, а само помахал на дежурния полицай. След това органите на МВР спрели микробус, в който се возели 7 човека. При искане за проверка на документите, било установено, че един от пасажерите не носи своите. Органите на РУ на МВР – Костенец започнали да пишат акт, при което хората от микробуса започнали да звънят на Методиев, който се върнал и започнал да ги заплашва и многократно да звъни на началника на Районно управление.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Неспирайки на подаден със стоп – палка сигнал от полицейски служител, Методиев противозаконно е пречел на орган на властта – полицай от РУ на МВР Костенец, да изпълни задълженията си – да състави на Методиев акт за установеното нарушение по Закона за движението по пътищата (тройно изпреварване в забранен пътен участък). Противозаконно е пречел и на полицейски служител да състави акт за установеното нарушение по ЗБДС – неправомерно се е намесил в процедурата по съставяне на акта, като афиширал показно положението си на народен представител.
Демонстративното пристигане на мястото на съставяне на акта по ЗБДС, грубото, арогантно и цинично държане към полицаите, искането на отчет за дейността им и отправените заплахи, че ще бъдат уволнени, са непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяват явно неуважение към обществото.


Share Follow

Leave A Reply