Назначиха петима директори на предприятие от трима души персонал. Това стана ясно по време на днешния парламентарен контрол.
Министърът на икономиката Божидар Лукарски е увеличил състава на Съвета на директорите на неработещото летище в Стара Загора на петима души, докато щатните служители там са само трима.

Парламент НС

снимка: БГНЕС

Въпросът беше поставен от депутата Георги Гьоков (БСП). Лукарски потвърди назначенията. Министърът на икономиката обясни, че промяната е наложителна, защото там ще се развива нова индустриална зона – проект, за който, по думите му, първо е необходимо да бъде разгърнат ръководният орган.
„Предвид това и с оглед на добрата локация на имотите, настоящите усилия на Министерството на икономиката са насочени към възможността за изграждане на индустриално-икономическа зона, по подобие на икономическа зона София-Божурище, където да бъдат привличани инвеститори, които да подмомогнат социално-икономическото развитие на региона. Попълването на състава на Съвета на директорите до 5 души не е провокирано от политически или други цели, а е свързано единствено и само с потенциала за бъдещето развитие на проекта.

парламент

снимка: БГНЕС

Георги Гьоков добави още, че новите членове на ръководството са съпартийци на Лукарски.
От своя страна, Лукарски увери, че всички членове на Съвета на директорите са хора с опит в привличането на инвестиции у нас, управлението на проекти и финансовия контрол, а не са свързани и назначени по партийна линия.


Share Follow

Leave A Reply