В разбитите три фабрики за нелегални цигари е имало продукция за около 7 млн. евро.
Те са се намирали в Толедо, Саламанка и Малага, а продукцията е била предназначена предимно за износ за Англия и Франция.

Престъпната група беше разбита миналата седмица при съвместна операция на българските и испанските служби. За удара на службите бе съобщено с прессъобщение на Министерски съвет за разговор между премиера Борисов и испанския му колега Рахой.
В хода на операцията 20 българи бяха задържани.

снимка: МВР

Заводите са били изключително добре оборудвани, като машините са били предимно нови. Всички сгради са били шумоизолирани и не е можело да се предположи, че във вътрешността на всяка фабрика е имало и специален генератор.

Става ясно, че една машина е произвеждала около 120 мастербокса на ден, а специален човек е организирал доставките на храна и вода.
Голяма част от българите са живеели в помещения във фабриките.

снимка: МВР

Част от задържаните българи са се занимавали и преди с производство на цигари, но след това са преминали в нелегалния сектор, съобщават от БТА. Част от тях са познати на разследващите със свои предишни прояви в Холандия.

Днес по обед се очаква съвместна пресконференция на български и испански разследващи, на която да бъдат оповестени още данни от разследването.


Share Follow

Leave A Reply