Лидерът на БСП Корнелия Нинова отвърна на призива на Бойко Борисов  тя да се кандидатира за президент, като го призова за лидерски сблъсък. „Г-н Борисов, давам ви 48 часа да обявите личната си кандидатура за президент.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Ако го направите веднага свиквам НС на БСП и искам номинацията на партията за моето име“, заяви Нинова на брифинг в парламента.

По думите ѝ, ако не Борисов не направи това, ще счита, че той „просто дуе перки и го е страх“.

По-рано през деня Борисов предизвика лидерите на партиите да се кандидатират за президентските избори, като  спомена лидерката на БСП Корнелия Нинова и лидера на ДСБ Радан Кънев.

„Предизвиквам ги“, заяви Борисов, след като посочи, че би било най-отговорно от страна на партийните лидери, ако те бъдат кандидат-президентите, издигнати и подкрепени от партиите си: „Защо лидерите не се кандидатират, щом президентът е толкова важна институция?“

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

От ГЕРБ коментираха, за пореден път, че кандидатът за президент на партията е ясен и ще стане известен през септември. Според Цвета Караянчева изказването на соцлидера било интересно. БСП са поели курс на въоръжена борба и се възпаляват от всичко, посочи тя. Левицата, по мнението й, тичала след събитията. Кабинетът е стабилен, посочи още Цвета Караянчева.


Share Follow

Leave A Reply