„Ограничаването на правата е цената, която ще платим за по-голямата сигурност.“ Това каза заместник-председателят на парламентарната военна комисия Валентин Радев по повод снощния атентат във френския град Ница. Той отбеляза, че е време да направим опит да имаме Закон за противодействие на тероризма.

Валери Симеонов снимка: БГНЕС

Валери Симеонов
снимка: БГНЕС

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви, че тези атентати показват „грозното, уродливо лице на тероризма и на сбърканото служене на определена религия“. Той каза, че Европа трябва да спре с тази „сбъркана политика на мултикултурализъм, либерализъм и на псевдодемокрация“, като отбеляза, че обществото е неподготвено и силно сегрегирано. Симеонов коментира, че за България няма конкретна заплаха и определи политиката на водещите европейски държави като „лицемерна“ и „двулична“.

Милен Михов снимка: БГНЕС

Милен Михов
снимка: БГНЕС

„Атентатът в Ница поставя пред България сериозни въпроси както за засилване на сигурността, борбата с тероризма, но и подготовката на обществото ни за изпитания от подобен тип.“ Такова беше мнението на депутата от ПГ на Патриотичния фронт Милен Михов относно терористичния акт в Ница. Той допълни, че антитерористичното законодателство е наложително. „Трябва много сериозно да се подходи към дебата. То няма да бъде единственият инструмент за борба с тероризма. Трябва да се търсят и други законодателни мерки“, каза той, като подчерта, че предложението на ПФ за възстановяването на наборната служба ще бъде от голяма полза за борбата с терора.

 


Share Follow

Leave A Reply