БСП няма да внася вот на недоверие заради сектор “Сигурност”. Това заяви председателят на партията Корнелия Нинова. Според Нинова най-важно в момента е страната ни да бъде консолидирана. Нинова посочи също, че управляващите са реагирали адекватно на случващото се в южната ни съседка Турция. Тя допълни, че още в сряда трябва Народното събрание да излезе с обща позиция. “Мисля, че трябва да се следят внимателно процесите в Турция и ако се появи ново напрежение, трябва да се свика ново заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.”
снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Относно вота на недоверие Нинова заяви, че с председателите на партиите, с които са обсъждали тази тема, са решили да я оттеглят на този етап. “Моментът не е подходящ за вот на недоверие на тема “Сигурност”. В момента трябва да се обединим всички”, категорична беше тя.
4717039

снимка: БГНЕС

Нинова подчерта също, че в момента е доста сложна международната обстановка и затова политическото противопоставяне няма място. “В този момент има място само България”, подчерта тя. Нинова коментира и темата за демилитаризацията на Черно море и каза, че позицията на БСП е принципна по този въпрос. “Как точно ще го запишем в проекта за решение на парламента, ще го обсъдим на дебатите в парламента, но държим това решение да влезе в зала, да се обсъди и да бъде взето от Народното събрание”.


Share Follow

Leave A Reply