„Не е имало разминавания. Днес потвърдих, че винаги съм имал изключително добра комуникация с министър-председателя по всеки въпрос. Всичко, което съм поискал в сферата на отбраната съм го получил.“ Това каза министърът на отбраната след среща с представители на ПГ на ГЕРБ по повод изказвания на Радан Кънев, че единствени гаранти за евро-атлантическата политика на страната са само министърът на отбраната Николай Ненчев и министърът на външните работи Даниел Митов.

Николай Ненчев снимка: БГНЕС

Николай Ненчев
снимка: БГНЕС

„Тези думи възмутиха колегите, възмутиха тези, които пряко работим с министъра на отбраната.“ Това каза Валентин Радев от ГЕРБ пред журналисти след срещата. Той съобщи, че Николай Ненчев е бил поканен, за да изясни дали наистина това е така. „След като разбра какъв е поводът, той започна да ни благодари“, допълни Радев.

Валентин Радев снимка: БГНЕС

Валентин Радев
снимка: БГНЕС

„Ние коментирахме наши общи действия, постигнахме изключително много в сферата на отбраната. Използвах случая да благодаря на ПГ на ГЕРБ за подкрепата, която съм получавал. Благодарих на депутатите от комисията по отбрана, с които имаме чудесни взаимоотношения, благодарих за това, което правим България да бъде ясен, предвидим и последователен член на Северноатлантическия пакт.“ Това бяха думите на министъра на отбраната Николай Ненчев след провелата се среща.

Радан Кънев снимка: БГНЕС

Радан Кънев
снимка: БГНЕС

Той заяви, че не е говорил с Радан Кънев след това, което той е казал. Относно водената външна политика, Ненчев отново подчерта, че не е имал никакви разногласия с Борисов. „Гарант за евро-атлантическата насоченост са Министерски съвет и Народното събрание, както неведнъж сме го показвали. Не сме имали никакви разногласия с премиера по отношение на политиките, които се водят и в частност тези на Министерство на отбраната. Преди дни заедно с министър-председателя бяхме на едно учение – „Бриз 2016″, на което дадохме много висока оценка“, категоричен бе министърът.

Заснемане1

„Българското правителство – министър-председателят и всички министри работят ежедневно за това България да бъде пълноценен член на ЕС и НАТО. Всички ние сме убедени, че участието ни в тези два наднационални формата разширява инструментите, възможностите и перспективите за реализирането на българския национален интерес.“ Така реагира по темата министърът на външните работи Даниел Митов във Фейсбук. „Внушаването на алтернативни пътища пред България, както и поставянето на евро-атлантическия ни избор във фокуса на вътрешнополитическата интрига, обслужва интереси, различни от тези на България. Демокрацията, сигурността и свободата не са патент на този или онзи политик, а споделеното вярване на моето поколение българи и непосредствена цел на българското правителство.“, категоричен е той.

Даниел Митов снимка: БГНЕС

Даниел Митов
снимка: БГНЕС


Share Follow

Leave A Reply