Министерството на външните работи ще информира българските граждани в Турция за мерките и ограниченията, които трябва да спазват при въвеждането на извънредното положение в южната ни съседка. На интернет страницата на ведомството съобщават, че това ще стане веднага след издаването на декретите от местното правителство. Публикуваме без редакторска намеса съобщението на ведомството.

На 20 юли 2016 г. в 23.40 ч. Министерският съвет на Република Турция под ръководството на президента Ердоган взе решение за въвеждане на извънредно положение на територията на  страната за срок от 3 месеца. Решението се основава на  чл. 120 от конституцията на Турция, според който то трябва да бъде одобрено от турския парламент. Непосредствено след това правителството ще издаде декрети, имащи силата на закон, с които ще бъдат въведени конкретните мерки, включващи ограничения на правата на гражданите за посочения период.

След публикуването на декретите  ще информираме незабавно  българските граждани, за да се съобразяват с въведените мерки при престоя им в Република Турция.

Във връзка с горното, към този момент остават валидни препоръките към българските граждани, посочени в нашето съобщение от 20 юли т.г.


Share Follow

Leave A Reply