Депутатът от БСП Атанас Мержданов коментира приемането на Закона за противодействие на тероризма, като изтъкна, че в страната вече има много институции и органи, които да следят за сигурността на населението. „Въпреки това обществото чувства, че това не е достатъчно. И ние в БСП разбираме и се съобразяваме с това усещане. Няма да се противопоставим на новото законодателство. Но няма и да го подкрепим. Защото сме сигурни, че то няма значително и рязко да подобри положението“, заяви Мерджанов от трибуната на Народното събрание.

Атанас Мерджанов снимка: БГНЕС

Атанас Мерджанов
снимка: БГНЕС

Народният представител подчерта, че с този закон границите на някои от свободите на хората ще са отстранени, като призова издевателствата над личния живот на хората да бъдат сведени до минимум. Мерджанов припомни скандалите с подслушвания и подчерта, че присъдите от Страсбург продължават да се сипят. „Човек, който се притеснява за живота си, не може да се нарече свободен. Но нека не забравяме, че сигурност без свобода е характеристика или на затвор или на тоталитаризъм“, философски заключи депутатът.

Атанас Мерджанов снимка: БГНЕС

Атанас Мерджанов
снимка: БГНЕС

Мерджанов каза, че БСП са се отказали да внесат вот на недоверие към правителството, защото „ситуацията изисква отговорност и ние я демонстрираме.“ Според депутата от БСП за предотвратяване на терористични атаки е необходимо да се засилят разузнаването и контраразузнаването.


Share Follow

Leave A Reply