На 14 август Националният съвет на БСП ще излезе с кандидатите за президент и вицепрезидент. Това обяви днес лидерът на БСП Корнелия Нинова на Националното съвещание на партията в Габрово.

Кандидат-президентската двойка ще бъде определена сред няколко варианта. Предстоят срещи на БСП с „Движение 21“ на 9 август и с АБВ на 12 август.

снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова – лидер на БСП
снимка: БГНЕС

„ГЕРБ винаги фалшифицират избори“, още обяви Нинова на съвещанието на Партията. Тя е категорична, че БСП са единствената силна и сериозна алтернатива в България. „Победата за БСП означава победа за България“, заяви лидерът на партията.

Нинова коментира факта, че ГЕРБ все още нямат кандидатура. Според нея партията на Борисов чакат БСП да обявят своята, за да може да се нагодят според нея.

Корнелия Нинова, снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова,
снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова обяви, че целта на БСП е да промени България. „БСП си поставя за цел да промени България, защото правителството на Борисов ни води към катастрофа“, добави лидерът на левицата.

Към момента местните структури на партията предлагат най-често имената за кандидат за президент на Корнелия Нинова, Мая Манолова и Илияна Йотова.


Share Follow

Leave A Reply