„Към момента няма безспорни доказателства, че Богдан Динев е изнасилил 18-годишната Мария Гиздева.“ Това каза на брифинг в Съдебната палата говорителят на Окръжна прокуратура Стара Загора Нейка Танева. Тя заяви, че по тялото на момичето има синини, но тепърва ще се установява от какво са причинени.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

От показанията на пострадалата става ясно, че тя е отишла доброволно в дома на убития Богдан Динев. По думите ѝ, тя била поканена, за да се запознае с дъщеря му. По-рано момичето беше освободено под гаранция, като обвинението ѝ беше променено от „Умишлено умъртвяване“ на „Умишлено нанасяне на средна телесна повреда в резултат на която по непредпазливост е настъпила смъртта“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Припомняме, че на 26-ти юли беше открит трупът на 62-годишния Богдан Динев в дома му. За предизвикване на смъртта му беше обвинена 18-годишната Мария Гиздева, която беше задържана за 72 часа скоро след откриването на тялото. По нейни думи на 25-ти юли Богдан Динев я изнасилил.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Богдан Динев е осъждан и е бил в затвора заради множество престъпления, включително и разврат. Момичето не е имало обществени прояви, с насилника си се е запознала на работното място.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Назначени са съдебно-медицински експертизи на Богдан Динев и на Мария Гиздева, като на момичето е назначена и психологическа експертиза.

Мария Гиздева сама се предала в полицията, а нейният адвокат Валентин Димитров беше категоричен, че тя е действала „при неизбежна самоотбрана“, съобщи Дарик.


Share Follow

Leave A Reply