„Мисля, че Конституционният съд и разни други субекти доста сериозно ме тикат към нещо, за което аз се двоумя, но те са се засилили. И аз, аха да си разказвам вицове, те ми казват: Недей“. Това заяви Слави Трифонов в сутрешния блок на бТВ, в отговор на въпроса дали ще влезе в политиката.

Според Слави Трифонов това, което се случи с въпросите от референдума, е по нечие разпореждане. Той заяви, че най-висшият съд в България е народът. „Този Конституционен съд не действа съобразно основния си ангажимент към народа, а в интерес на политическата класа. Хората искат да бъдат питани, дали да се промени политическото статукво. Има конкретен казус, 6 въпроса поискани от 700 000 граждани. Това, което реши КС, не е незаконно, но решението е неморално, мерзко, долно. Най-отгоре стои народът“. Така Слави Трифонов коментира решението на конституционния съд да спре три от въпросите на референдума иницииран от екипа на „Шоуто на Слави“. Съдът установи като противоконституционни въпросите, засягащи намаляването на броя на депутатите на 120, електронното гласуване и мажоритарния избор на полицейски шефове – пряко от народа.

Слави Трифонов обясни, че всяка една институция трябва да работи за благото на хората и да служат на хората които искат да бъдат питани. „Това е пряка демокрация“, категоричен е той.


Share Follow

Leave A Reply