„Когато не са били на работа, задържаните полицейски служители са превозвали бежанци“. Това каза Детелина Йотова, наблюдаващ прокурор по заведеното дело срещу четиримата полицейски служители, предаде „Фокус“. Тя обясни, че когато са били на работа полицаите са взимали подкупи, за да може да преминат превозните средства, които са прекарвали бежанци. Когато не са били на работа, самите полицаи са правили организация, за да бъдат превозвани мигранти. Йотова обяви, че от месец април т.г. по тази схема са действали 2-3 пъти седмично четиримата полицаи.

„Четирима полицейски служители са задържани за участие в организирана престъпна група за каналджийство по време на провелата се снощи специализирана акция в района на Калотина (бел. ред)“. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по време на брифинг.

Арнаудова обясни, че разследването на специализираната прокуратура, което е започнало на 11 април т.г., касае престъпна дейност и действия на организирана престъпна група, състояща се и от полицейски служители. Групата нерегламентирано е превеждала лица през територията на страната.

полиция

„Предприети са действия по събиране на доказателства. Разследването е получило нова линия и са разпоредени СРС-та като е привлечена в разследването и Дирекция „Вътрешна сигурност“, обяви още Арнаудова.

Вчера в 18:00 часа стартира спецакция, при която има задържани 4-ма полицейски служители.


Share Follow

Leave A Reply