Изнасиленото момиче от бившият кмет на град Стрелча Иван Евстатиев внесе иск пред пловдивския районен съд в размер на 10 000 лева за обезщетение за нанесени морални щети. Преди началото на съдебното заседание тя се появила със затъмнени очила, придружавана от своите родители Христина и Георги Белухови. Георги Белухов заяви категорично, че този иск е символичен – за нанесения стрес, за всичко, каквото е причинил Евстатиев.

снимка: БГНЕС

Защитникът на семейство Белухови- Иван Грошев, поясни че поисканото обезщетение е със скромен размер, тъй като пострадалата и нейните родители не водят процес за пари. „Ще пледирам за справедливо наказание. Предвиденото в закона е от 3 до 12 години затвор. А за накърнената женска чест само друг съд – онзи отгоре, може да даде най-справедливото наказание“, допълва адвокат Грошев.

снимка: os-plovdiv.com

Заседанието е започнало при закрити врата, като след приключването става ясно, че ход на процеса не е даден заради отсъствието на трима експерти, които са в годишен отпуск. Един от двамата защитници на Евстатиев- Милчо Бенгарски е в почивка, а колегата му Ташкена Колчева е подала молба за отлагане заради болничен. Районният съд насрочи делото за 10-ти и 11-ти октомври.


Share Follow

Leave A Reply