Командирът на ВВС ген. Румен Радев е подал рапорт за напускане на армията. Като мотив е посочил несъгласието си с концепция, според която българското въздушно пространство ще се охранява от чужда държава срещу заплащане.

ss_IMG_5320

Снимка – ВВС на България\О.Стефанов

Ген. Радев за втори път подава оставка от поста. Преди година той демонстративно си хвърли рапорта за напускане заради хроничния недостиг на пари за гориво и резервни части за военната авиация. След спешна среща с премиера Борисов обаче Радев изтегли рапорта си за напускане, а правителството отпусна целево 80 млн. лв. за ВВС.

В подадената оставка не пише за предполагаемото му участие на изборите за президент като общ кандидат на БСП и АБВ. Според източници от “Позитано” 20 обаче именно той е най-актуалното име за левицата, естествено след като свали униформата. На Бузлуджа лидерката Корнелия Нинова обеща двойката да е обща с АБВ и да я съобщи на 14 август. Но описа нужния кандидат “генералски” – твърд характер, твърда ръка, защитник на нацията. Весела Лечева пък бе спрягана за негов вице-президент. Тя категорично оказа да участва на изборите.

Ген. Румен Радев засега нито е потвърдил, нито е отрекъл публикациите.


Share Follow

Leave A Reply