„Струва ми се, че Бойко Борисов може да се кандидатира за президент, но аз няма да участвам в изборите“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред бТВ. „Няма да съобразявам политиката на партията с неговите променливи настроения – на ден по три пъти. Аз няма да се кандидатирам, хората са ме избрали за лидер на партията, имам друга задача – да го победя на парламентарни избори”, категорична бе Нинова. Прогнозата й за президентския вот е, че БСП ще стигне до балотаж, а после може и да спечели, което ще предизвика предсрочни парламентарни избори.

2

снимка: БГНЕС

Относно подадената оставка на командира на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Румен Радев Нинова посочи, че  не е свързана с неговата номинация за кандидат-президент на БСП, а с посочените от него мотиви, че чужди самолети ще пазят въздушното ни пространство. Тя потвърди, че ген. Радев е една от номинациите на социалистите, но уточни, че има и други номинации, и с всички тях БСП ще седне на масата на преговорите с другите леви партии.

3

снимка: БГНЕС

По отношение на проблемите с излъчването на събора на БСП на Бузлуджа Корнелия Нинова отново заяви, че подозира саботаж от страна на Бойко Борисов. Тя уточни, че е подала сигнал до прокуратурата и очаква отговор.

2

снимка: БГНЕС

За да отговори на обвинението от лидера на Левицата, по телефона се включи Цвета Караянчева от ГЕРБ: „Не може за всичко да обвинявате ГЕРБ. Това е смешно – някой ви е дръпнал шалтера, ние сме виновни, дъжд вали, ние сми виновни. На нас ни трябва силна и структурирана опозиция, ние искаме да чуем опозицията”.

4

снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП коментира още, че не харесва клипа на кампанията „Аз съм БСП” и уточни, че кампанията е по идея на лидера на ПЕС Сергей Станишев.


Share Follow

Leave A Reply