През последното денонощие пожарните служби в страната са получили над 300 сигнала, 244 пожара са били ликвидирани, за погасяването на още 19 се работи в момента. Това съобщава пресслужбата на МВР. В момента няма непосредствена опасност за хора и населени места, се казва още в съобщението.

Рилци снимка: БГНЕС

Рилци
снимка: БГНЕС

Пожарът в землището между селата Бараково и Рилци, заради който бяха евакуирани 170 души, е ограничен. Огънят е унищожил над 1000 декара сухи треви, храсти и лесонепригодни площи, в момента се гасят околни огнища.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

За потушаването на стихията, разпространила се на 2000 декара, в момента работят 70 служители на „Пожарна безопасност“, служители на Горското стопанство и доброволци.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Продължават действия по гасене на пожари и в местността „Балабанката“ (с. Спасово), хасковско и хисарско. В засегнатите места пожарите са обхванали общо 12 500 декара площ, като за овладяването на стихиите в момента работят над 330 души. Ситуацията в тези местности е овладяна, като се гасят основно странични огнища. Няма опасност за населението и селищата в близост до пожарите.


Share Follow

Leave A Reply