Българите Кристиян Василев и Георги Божилов се класираха за полуфиналите в дисциплината двойка скул мъже на олимпийския турнир по гребане.

Кристиян Василев и Георги Божилов снимка: ЕРА/БГНЕС

Кристиян Василев и Георги Божилов
снимка: ЕРА/БГНЕС

Почти през цялото време на състезанието те бяха на последно място, но със силна атака накрая стигнаха до втората позиция. Репашажът, на който участваха днес трябваше да се състои вчера, но беше отложен заради лошото време. В него участваха четирите лодки, които в квалификациите в събота не успяха да се класират директно.

Кристиян Василев и Георги Божилов снимка: ЕРА/БГНЕС

Кристиян Василев и Георги Божилов
снимка: ЕРА/БГНЕС

Двойката на Великобритания Джонтън Уолтън и Джон Колинс спечели репешажа с време 6:19.60 минути. Българските гребци финишираха за 6:20.56 минути. Полуфиналите са във вторник от 16.30 часа българско време. Първите три двойки от двете серии ще се класират за финал А. Другите ще гребат във финал В.

Антон Ризов снимка: ЕРА/БГНЕС

Антон Ризов
снимка: ЕРА/БГНЕС

За съжаление същият успех не споходи стрелеца ни Антон Ризов, който се класира на 42-ро място на стрелба на 10 м с въздушна пушка. След като взе европейската титла през 2015 г. и се класира 3-ти в един от стартовете на Световната купа по стрелба, той не успя да стигне до заветния финал на Олимпиадата, в който се целеше. От всички 50 участници само 8 успяха да го достигнат. 28-годишният състезател завърши с 617.3 точки. Той остана на 8.2 точки от белорусина Илия Чархейка, който затвори списъка за финала.

Антон Ризов снимка: ЕРА/БГНЕС

Антон Ризов
снимка: ЕРА/БГНЕС

Ризов все още има шанс да достигне финала на Олимпийските игри в Рио, защото за него предстоят още две състезания – 50 метра пушка от положение легнал и 50 метра пушка от три положения. Квалификациите за първата дисциплина са в петък, а за втората – в неделя


Share Follow

Leave A Reply