С 26 млн. лв. общината е планирала да запълни дупките по 850 шосета от общо над 2500 в града. Главните булеварди и улиците в столицата се поддържат по абонамент от четири фирми, които трябва да не допускат да са в лошо състояние. За останалите пък следят районните кметове, които пращат машините да пълнят траповете.

DSC_3885

София, ул. Атанас Узунов, снимка: Skyscrapercity Bulgaria

През тази година 10 млн. лв. ще отидат за цялостен ремонт на кварталните улици, обясниха от „Московска 33”. Досега машини и майстори са обновили изцяло 35 – „Ангиста, „Флора Кънева”, „Студен кладенец”, „Жеко войвода”, „Равногор”, „Янко Забунов”, „Русалийски проход”, „Искър”, „А. Ронкали”, „Огоста”, „Бел камък”, „Подкрепа”, „Войводово”, „Атанас Цветанов”, „Поп Богомил”, „Цар Симеон”, „Св. Кирил и Методий”, „Шумако”, „Майстор Димитър Софиянлията”, „Петър Манджийски”, както и такива в Люлин, село Балша и Банкя.До септември, като нови ще са и улиците „Малуша”, „Зелено дърво” и ще приключи първият етап по „Атанас Узунов”, „Бачо Киро”, „Княз Борис I”. Ремонтът на „Цар Асен” пък ще продължи до 26 октомври.

037243649-big

София, бул. Черни връх, снимка: Skyscrapercity Bulgaria

Изцяло нови ще са и 7 ключови булеварда и трасета в столицата. Един от най-големите обекти е бул. „Владимир Вазов”, където заедно с обновяването на 10 моста ще има нови пътни платна, тротоари и улично осветление. Майсторите трябва да приключат първия етап там през септември. До първия звънец пък ще е готов и участъкът за 2 млн. лв от бул. „Ботевградско шосе” между улиците „Летоструй” и „Витиня” . Тогава е срокът за завършването и на „Витоша”. През есента майсторите ще останат да довършат „Козлодуй”, „Богатица”, „Обиколна” и бул. „Черни връх”.


Share Follow

Leave A Reply