Хора в МВР на високо ниво покровителстват каналджийството и доказателство за това е фактът, че тази година отблъснатите мигранти са два пъти по-малко при увеличен миграционен натиск. Това обяви пред бТВ ген. Атанас Атанасов от ДСБ и Реформаторския блок.

Според реформатора премиерът Бойко Борисов отново е доказал, че той е кадровикът на държавата и фактически той управлява МВР с призива ръководството на „Гранична полиция” да подаде оставка. „Видяхме безкомпромисния Борисов и безпомощната Бъчварова – това беше показано на българския народ”, уточни генералът.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По думите му с отстраняването на двама от шефовете на „Гранична полиция” – директорът Антонио Ангелов и заместникът му Йотко Андреев, не са отстранени хората, които покровителстват каналджиите. „Остана Радо Схемата”, обяви Атанасов, но не уточни на каква длъжност е Радо Схемата.

Относно кандидатурата на Реформаторския блок, ген. Атанасов заяви, че ще излъчи независим човек, който ще връща закони и ще сезира Конституционния съд, когато са засегнати интересите на народа. „От ДСБ определихме, че има три равностойни кандидатури – проф. Велислав Минеков, Трайчо Трайков и Гроздан Караджов. Те са опозиционно настроени към правителството и имат качеството да са независими. Те единствени се опъват на Бойко Борисов”, обяви Атанас Атанасов, но отказа да назове своя фаворит сред тези кандидатури.

Корман Исмаилов, БГНЕС

Корман Исмаилов, БГНЕС

Според него председателят на Народна партия „Свобода и достойнство“(НПДС), която е част от РБ, Корман Исмаилов не може да е кандидат, заради различията им по казуса с екстрадирането на турския гражданин Абдуллах Бююк. ДСБ се обяви срещу предаването на Бююк на турските власти, а НПСД го подкрепи.


Share Follow

Leave A Reply