„Спечелването на три медала е безспорен успех. Не сме в такова състояние на икономиката, че да искаме много. Някои се реализираха, други дадоха всичко от себе си – Тихомир Иванов, Ивет Лалова, Панчо Пасков, Антоанета Бонева и други. Трети пък не успяха или бяха спрени от съдии. Реалният потенциал беше да вземем медали в осем спорта, както казах и преди игрите, така че в един аспект представянето е успешно, а в друг – не. Спечелихме три медала, но изпуснахме още четири – Дубов и Байряков в борбата, Ивайло Иванов в джудото и Бонева в стрелбата. Затова говорих за назначаване на психолог, защото в решаващия момент те не си повярваха. Не че бяха по-лошо подготвени или пък нямаха възможност. Тайбе Юсеин и Станимира Петрова също не трябваше да имат проблем със стигането до медали.“ Това каза спортният министър Красен Кралев относно представянето на българските спортисти на Олимпийските игри в Рио де Жанейро в интервю за бТВ.

Красен Кралев, министър на младежта и спорта

Красен Кралев, министър на младежта и спорта

Той даде устен финансов отчет за похарчените средства за подготовката на българските олимпийци през последните 4 години и премиите, които те ще получат. Общо 50 милиона лева са похарчени за периода от последния олимпийски цикъл. За това време, освен трите медала от Олимпиадата, България е спечелила общо 191 отличия: 145 от европейско първенство, а 46 от световни.

Силвия Дънекова снимка: БГНЕС

Силвия Дънекова
снимка: БГНЕС

„Водим сериозна борба срещу допинга, но Дънекова явно се беше успокоила след пробата при пристигането си. Това хвърля петно, но е индивидуално решение, а не държавна политика. Факт е, че другите ни спортисти са чисти“. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по повод допинг скандала със състезателката ни Силвия Дънекова.


Share Follow

Leave A Reply