„До колко те са олицетворител на лявото се подлага на съмнение. Дали сме възможност да има по-широка подкрепа за кандидатурата на ген. Радев и АБВ да намерят своето място на равнопоставена основа с другите политически партии в инициативния комитет, в който може да включи и неправителствени организации и сдружения, физически лица, които искат да подкрепят кандидатурата на ген. Радев.“ Това каза членът на Изпълнителното бюро на БСП и народен представител Красимир Янков в студиото на БНТ. Той припомни, че АБВ е била част от кабинета „Борисов 2“, както и, че ще се явява на местни избори заедно с ГЕРБ, както го е правила и преди.

Среща между АБВ и БСП снимка: БГНЕС

Среща между АБВ и БСП
снимка: БГНЕС

По думите на Янков желанието на АБВ за коалиране и предложението за споразумение удовлетворяват единствено партийния им интерес. Той подчерта, че „В БСП и органите на партия има категорична позиция за отстояване на парламентарната република“.

Ген. Румен Радев снимка: БГНЕС

Ген. Румен Радев
снимка: БГНЕС

„Самото му присъствие в публичното пространство и израстване в кариерата предполага друго отношение към него, а не тясно партийния интерес“, това каза Красимир Янков по повод спора между БСП и АБВ чия кандидатура е ген. Румен Радев. „ътят на ген. Радев като кариера и заемането на позицията главнокомандващ на ВВС и експертизата, която той е предоставял ясно показват патриота в негово лице, желанието да се съобразява със законовия ред и институциите. Очакваме от него да бъде надпартиен, да мисли за българските граждани и да не се съобразява със силните на деня, което наблюдавахме в последните 5 години“, допълни Янков.


Share Follow

Leave A Reply